Duális képzés

A duális képzés a gyakorlatigényes alapképzési szakokon folytatott képzés azon formája, amelyben a hallgatók szakmai és vállalati ismereteiket szakmailag minősített vállalatoknál folyó gyakorlati képzések által növelhetik.

A felsőoktatási intézmény és a duális képzésben részt vevő vállalat „osztozik” a képzés feladatain és a képzési időn: a hallgató által a duális gyakorlatnak helyt adó szervezetnél eltöltött idő el kell, hogy érje az intézményi szakaszok összes idejének legalább 80%-át. Ezek alapján a duális képzésben részt vevő hallgatók elméleti képzése minden félévben 13 héten keresztül Karunkon történik, majd ezt követően a hallgató a következő félév kezdetéig gyakorlati idejét az előre kiválasztott vállalatnál tölti. Karunk számos, az agráriumban elismert vállalattal kötött duális képzési együttműködési megállapodást, amelyben a cégek vállalják a hallgatók gyakorlati képzését, továbbá pénzbeli juttatásainak biztosítását a teljes képzési időre vonatkozóan (42 hónapon keresztül, a minimálbér 60%-a).

A duális képzésre két lépcsőben történik a felvételi: a képzésre jelentkező hallgatónak elegendő pontszámmal kell rendelkeznie a választott szakra történő felvételhez (Mezőgazdasági mérnök vagy Környezetmérnök), továbbá a Kar által biztosított vállalati listából (lásd: lentebb) kiválasztott gyakorlati helyen szóbeli elbeszélgetésen kell részt vennie. Sikeres felvételi esetén a hallgató megkezdheti elméleti és gyakorlati tanulmányait a képzés speciális tematikája alapján. Sikertelen vállalati felvételi, de elegendő alapképzési pontszám esetén a hallgató a hagyományos alapképzés keretein belül folytathatja tanulmányait.

Sikeres felvételi eljárást kívánunk a duális képzésre jelentkezőinknek!

Választható partnercégek és elérhetőségük (a cég nevére klikkelve részletes információk érhetők el):

 

Partner neve

Képzés kódja

Hallgatói létszám

Partner postai címe

Agrár-Béta Kft.

MM

1

7200 Dombóvár, Birka major

Bonafarm Zrt.

MM

2

7754 Bóly Ady Endre u.21.(helyi I. iroda)

Bükk-Térségi LEADER Egyesület

KM

1

3554 Bükkaranyos, Nagy- Ferenczi tanya

Csongrádi Víz- és Kommunális Szolgáltató Kft.

KM

1

6640 Csongrád, Bercsényi M. u. 39.

FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft.

KM

1

6521 Vaskút, 0551/2 hrsz.

Golf-Szelid Bt.

MM

1

6328 Dunapataj, Petőfi S. u. 10.

Gödöllői Tangazdaság Zrt.

MM

2

2173 Kartal, Bartók B. u. 2-10

Hód-Mezőgazda Zrt.

MM

3

6800 Hódmezővásárhely, Serháztér u. 2.

Hungrana Kft.

MM

1

2432 szabadegyházas, Ipartelep 0351/26.

Szerencsi Bonbon Kft.

KM

1

3900 Szerencs, Gyár u. 22.

Vitafort Kft.

MM

1

2370 Dabas, Szabadság út 3.

Zöld Híd Régió Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

KM

1

2100 Gödöllő, Szabadság út 69

 

Amennyiben bármilyen kérdésük merül fel a duális képzéssel kapcsolatban, a dualiskepzes@mkk.szie.hu címre írjanak nekünk, szívesen válaszolunk!