Duális képzés

A duális képzés a gyakorlatigényes alapképzési szakokon folytatott képzés azon formája, amelyben a hallgatók szakmai és vállalati ismereteiket szakmailag minősített vállalatoknál folyó gyakorlati képzések által növelhetik.

A felsőoktatási intézmény és a duális képzésben részt vevő vállalat „osztozik” a képzés feladatain és a képzési időn: a hallgató által a duális gyakorlatnak helyt adó szervezetnél eltöltött idő el kell, hogy érje az intézményi szakaszok összes idejének legalább 80%-át. Ezek alapján a duális képzésben részt vevő hallgatók elméleti képzése minden félévben 13 héten keresztül Karunkon történik, majd ezt követően a hallgató a következő félév kezdetéig gyakorlati idejét az előre kiválasztott vállalatnál tölti. Karunk számos, az agráriumban elismert vállalattal kötött duális képzési együttműködési megállapodást, amelyben a cégek vállalják a hallgatók gyakorlati képzését, továbbá pénzbeli juttatásainak biztosítását a teljes képzési időre vonatkozóan (42 hónapon keresztül, a minimálbér 60%-a).

A duális képzésre két lépcsőben történik a felvételi: a képzésre jelentkező hallgatónak elegendő pontszámmal kell rendelkeznie a választott szakra történő felvételhez (Mezőgazdasági mérnök vagy Környezetmérnök), továbbá a Kar által biztosított vállalati listából (lásd: lentebb) kiválasztott gyakorlati helyen szóbeli elbeszélgetésen kell részt vennie. Sikeres felvételi esetén a hallgató megkezdheti elméleti és gyakorlati tanulmányait a képzés speciális tematikája alapján. Sikertelen vállalati felvételi, de elegendő alapképzési pontszám esetén a hallgató a hagyományos alapképzés keretein belül folytathatja tanulmányait.

Sikeres felvételi eljárást kívánunk a duális képzésre jelentkezőinknek!

Választható partnercégek és elérhetőségük (a cég nevére klikkelve részletes információk érhetők el):

 

Partner neve

Képzés kódja

Hallgatói létszám

Partner postai címe

Bonafarm Zrt.

MM

2

7754 Bóly, Ady Endre u.21.(helyi I. iroda)

Hód-Mezőgazda Zrt.

MM

2

6800 Hódmezővásárhely, Serháztér u. 2

 

Amennyiben bármilyen kérdésük merül fel a duális képzéssel kapcsolatban, a dualiskepzes@mkk.szie.hu címre írjanak nekünk, szívesen válaszolunk!