Jubileumi diplomaosztó ünnepély a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karon

A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karon, illetve jogelődjeiben végzett jubileumi diplomásainkat köszöntöttük 2018. június 2-án. Volt hallgatóink, akik 70, 60 és 50 évvel ezelőtt végeztek, vehették át rubin- (2 fő), gyémánt- (40 fő), és aranydiplomájukat (139 fő). A hetven évvel ezelőtt diplomázott kollégák még a Magyar Agrártudományi Egyetemen végeztek. Gyémántdiplomásaink, az akkor már gödöllői Agrártudományi Egyetem Agronómiai Karán és Állattenyésztési Karán fejezték be tanulmányaikat. Az 1968-ban végzett aranydiplomások az Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karán diplomáztak. Szintén szombaton vették át jubileumi okleveleiket a Zsámbéki Felsőfokú Mezőgazdasági Technikum üzemgazdasági üzemmérnöki szakon 1968-ban végzett hallgatók.

Urbányi Béla, a Kar dékánja köszöntőjében kiemelte: "A rubin diplomás kollégák egyetemünk megalakulását követő kezdeti időszakban tanultak itt, gyémánt diplomásaink már egy intenzíven fejlődő infrastruktúrát tapasztalhattak, míg az aranydiplomások már használhatták azokat az elméleti és gyakorlati helyiségeket, melyek napjainkban megtalálhatóak egyetemünkön. Az Alma Mater falai között szerezték meg azt a tudást, elméleti és gyakorlati alapokat, melyet az agráriumba kikerülve továbbfejlesztettek, és mindenki a saját tudásával, szorgalmával és teljesítményével hozzájárult ahhoz, hogy hazánkat a ’70-es évek elejére a világ egyik vezető mezőgazdasági országaként tartották számon. Köszönet és hála ezért Önöknek!"

Az 1958-ban végzett hallgatók nevében Dr. Kiss Károly, az aranydiplomások nevében pedig Farkas Ferenc és Dr. Villányi László professzor úr mondott köszöntőt.

Jubileumi diplomásainknak ezúton is gratulálunk!

(A fényképeket Balázs Gusztáv készítette.)